Profiel

Blogthumb
Wie ik ben.

Ik ben een conceptdenker pur sang. Als ik naar het toilet ga kom ik er vandaan met een lege blaas en een hoofd vol ideeën.

Alles inspireert mij, zelfs een wandeling naar de supermarkt kan tot nieuwe inzichten leiden.

Stedenbouw, fotografie, film, animatie, wayfinding, ruimtelijk ontwerp, sounddesign, fashion, cartografie, landscaping, illustratie, productontwikkeling, grafisch ontwerp, branding, marketingstrategie – Ga. Zo. Maar. Door.

Zo werk ik als all-round ontwerper. Vaak als regisseur die werkt met specialisten (bijvoorbeeld architecten of muzikanten) om samen tot de juiste oplossingen te komen.

Hoe ik werk.

Allereest moeten wij een klik hebben, een goed gesprek maakt dit al snel duidelijk. Daarna is het zaak de vraag en ambitie scherp te krijgen, zodat we allemaal op dezelfde lijn zitten.

Duidelijke afspraken vind ik essentieel, samen met overzicht en inzicht. We zijn beiden specialisten op onze eigen gebieden en werken sámen aan iets waar we allebei trots op moeten kunnen zijn.

Mijn proces is zo opgezet dat je altijd weet waar je aan toe bent of hoe je daar snel achter kan komen.

Pragmatisch.

Ik ben een pragmatist, dat wil zeggen: Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Ik hou van een nuchtere blik en windt er niet graag doekjes om.

Het is mijn streven de wereld te verbeteren door onzekerheden weg te ontwerpen.

De mens onderscheidt zich namelijk door de complexiteit en nuance in haar communicatie. Abstracte concepten, emoties, context, kaders.

Daarvoor schakel je een ontwerper in: Om hierop in te spelen of eromheen te ontwerpen. Deze kent verschillende vormen van communicatie en kent de effecten van deze in combinatie met een stijl.

Uiteindelijk draait het allemaal om verhalen, zelfs het bordje die je naar de toiletten leidt vertelt impliciet een verhaal(tje).

Vrijblijvend kennismaken.

Heb je iets leuks? Graag ga ik voor je aan de slag.

Ideeën publiceer ik op mijn blog. Ook schrijf ik daar over aanverwante dingen. Of volg mij ook op Twitter.

Wat ik doe

Ik ben een algemeen creative director met een passie voor het vertellen van complexe verhalen.

 • Infographics
  • Hulp bij het uitleggen van complexe concepten en verhalen.
 • Wayfinding
  • Mensen helpen hun weg te vinden.
 • Marketing
  • Jouw bedrijf een identiteit geven, doen opvallen.
 • Design
  • De wereld helpen duidelijker te zijn.
 • Meer
  • Als conceptueel denker en informatiespons hou ik ervan om gevraagd te worden ook voor andere ontwerp-gerelateerde zaken. Voel je vrij!

Lees meer...